بروزرسانی: 20 آذر 1404
راه هایی برای تازه نگه داشتن میوه ها و سبزیجات برای مدت طولانی
آیا می دانستید که حدود 40 درصد از مواد غذایی تولید شده در ایالات متحده هرگز خورده و دور ریخته نمی شود؟ سبزیجات، میوه ها و سایر مواد فاسد شدنی که به نظر می رسد نمی توانید قبل از فاسد شدن آنها را بخورید همگی می توانند در این آمار نقش داشته باشند. در اینجا راه هایی برای تازه نگه داشتن میوه ها و سبزیجات برای مدت طولانی با شما در میان می گذاریم.
راه های تازه نگه داشتن میوه ها و سبزیجات:

یخچال خود را همیشه تمیز نگه دارید
اگر می خواهید وسایلی که در یخچال نگهداری می کنید ماندگاری بیشتری داشته باشند، باید آنها را در بهترین شرایط نگهداری کنید. به این ترتیب دیگر جایی برای رشد کپک و سایر باکتری ها باقی نمی ماند. در یک فضای شلوغ، بیشتر محصولات تازه شما در معرض گاز اتیلن قرار می گیرند (که توسط برخی میوه ها، مانند سیب، هنگام رسیدن آزاد می شود)، که باعث می شود سایر محصولات زودرس رسیده و شروع به پوسیدگی کنند.
برای تازه نگه داشتن میوه ها و سبزیجات، آنها را کامل نگهداری کنید
برش دادن میوه ها یا سبزیجات فقط زمانی که می خواهید از آنها استفاده کنید، ارزش غذایی آنها را حفظ کرده و ماندگاری آنها را افزایش می دهد. گوشت بیشتر محصولات تازه اگر در معرض هوا قرار گیرد سریعتر فاسد می شود. برای آن دسته از میوه ها یا سبزیجاتی که باید قبل از استفاده بریده و نگهداری شوند، راهی پیدا کنید که آنها را به درستی ببندید تا از ورود هوا به گوشت اطمینان حاصل کنید.
اقلام فاسدشدنی را دور از گرما نگهداری کنید
قرار گرفتن در معرض دمای بالا میزان فساد میوه ها و سبزیجات را افزایش می دهد. از نگهداری محصولات تازه خود در نزدیکی اجاق گاز، توستر و سایر منابع حرارتی خودداری کنید.
قبل از نگهداری قارچ ها را خشک کنید
یکی از اشتباهاتی که بسیاری از ما مرتکب می شویم این است که سبزیجات را در ظرف های نامناسب نگهداری می کنیم. به عنوان مثال، قارچ ها بلافاصله شروع به ایجاد لکه های قهوه ای می کنند و به دلیل رطوبت محبوس شده در پلاستیک و ظروف شیشه ای کوچک می شوند. اگر قارچ ها در بسته بندی های خشک و تنفس پذیر مانند کیسه های کاغذی قهوه ای نگهداری شوند، مدت بیشتری تازه می مانند. این نوع کاغذ مانند دستمال کاغذی رطوبت را جذب می کند و برخلاف کیسه های پلاستیکی باعث گردش بهتر هوا می شود.
محصولات را قبل از نگهداری خوب بشویید
با شستن برخی از میوه ها و سبزیجات با محلول آب و سرکه می توانید از کپک زدن جلوگیری کنید. سرکه سفید را به یک سوم آبی که استفاده می کنید اضافه کنید. میوه ها و سبزیجات را به آب اضافه کنید و به آرامی بشویید. سرکه نه تنها از کپک زدن و پوسیدگی جلوگیری می کند، بلکه به از بین بردن آفت کش ها روی محصولات و میوه های معمولی نیز کمک می کند و باکتری هایی را که ممکن است به سبزیجات چسبیده اند را از بین ببرد. پس از شستن، با آب تمیز خوب بشویید و قبل از نگهداری خشک کنید.
گیاهان خود را در آب قرار دهید
گیاهان اگر در آب نگهداری نشوند عمر طولانی ندارند. گیاهانی مانند گشنیز و ریحان را در شیشه ای با ساقه های غوطه ور در آب نگهداری کنید.
بدانید چه چیزی را با هم نگه ندارید
برخی از محصولات به دلیل انتشار گاز اتیلن، برخی دیگر را سریعتر خراب می کنند. به عنوان مثال، سیب، گیلاس و تمشک را با هم نگهداری نکنید. توت ها و گیلاس ها زودتر خراب می شوند. اگر سیب زمینی و پیاز را با هم نگهداری کنید، سیب زمینی ها زودتر پوسیده یا جوانه می زنند. برعکس، اگر سیب زمینی را با سیب جفت کنید، سیب زمینی برای مدت طولانی تری سالم و تازه می ماند. یکی از میوه هایی که باید از سایر محصولات تازه دوری کنید موز است. موز مقدار زیادی گاز اتیلن منتشر می کند. این گاز نه تنها باعث خراب شدن سریع موز می شود، بلکه هر محصول تازه دیگری را در اطراف موز از بین می برد.
میوه ها و سبزیجاتی که باید در دمای اتاق نگهداری شوند:
- موز
- ریحان
- گزینه
- بادمجان
- سیر
- گریپ فروت
- لوبیا سبز
- لیمو
- آهک
- پیاز
- نارنجی
- سیب زمینی
- کدو تنبل
- سیب زمینی شیرین
- هندوانه
- کدو سبز
این اقلام را در خارج از یخچال نگهداری کنید، سپس به محض رسیدن به یخچال انتقال دهید:
- زردآلو
- آووکادو
- انبه
- کیوی
- هندوانه
- شهد
- پاپایا
- هلو
- گلابی
- آناناس
- آلو
میوه ها و سبزیجاتی که باید در یخچال نگهداری شوند:
- سیب
- مارچوبه
- توت ها
- کلم بروکلی
- کلم بروکسل
- هویج
- گل کلم
- گیلاس
- گشنیز
- ذرت
- گیاهی با برگ های تیره
- انگور
- تره فرنگی
- کاهو
- جعفری
- نخود فرنگی
- انار
- تمشک
- توت فرنگی
چگونه میوه ها و سبزیجات را در یخچال یا بیرون نگهداری کنیم؟
گاز اتیلن، گاز طبیعی که برخی از میوه ها منتشر می کنند، می تواند فرآیند رسیدن برخی از میوه ها و سبزیجات را تسریع کند. گاهی اوقات این می تواند چیز خوبی باشد. آیا می خواهید آووکادوی شما سریعتر برسد؟ آن را در کنار یک موز رسیده در یک کیسه کاغذی نگهداری کنید و اجازه دهید اتیلن موجود در موز جادوی خود را انجام دهد.
اما ما همیشه نمی خواهیم میوه ها و سبزی ها به سرعت وارد شوند زیرا ممکن است قبل از مصرف فاسد شوند. قاعده کلی این است که میوه هایی که دارای گاز اتیلن بالا هستند جدا از سایر محصولات است. سیب، آووکادو، میوه های هسته دار، گلابی، موز و گوجه فرنگی محصولاتی هستند که حاوی مقادیر زیادی اتیلن هستند، اما سبزیجات برگ دار حساس ترین نسبت به گاز اتیلن هستند.
پیاز همچنین دوست دارد عطر خود را با همسایگان خود به اشتراک بگذارد (مخصوصاً بعد از بریدن)، بنابراین باید آنها را جداگانه نگهداری کرد، به خصوص دور از سیب زمینی، زیرا با پیاز زودتر پژمرده و جوانه می زنند.
چگونه میوه ها و سبزیجات خرد شده را تازه نگه داریم
میوه ها
میوه را برش دهید. اکثر میوه ها تا زمانی که از چند قانون پیروی کنید، حدود پنج روز پس از برش (برخی سبزیجات چند روز بیشتر) باقی می مانند: آن ها را در یک ظرف دربسته نگهداری کنید و همیشه محصولات بریده شده را در یخچال نگهداری کنید. میوه هایی مانند سیب، گلابی، موز و آووکادو برای زود بریدن بهترین نیستند زیرا به سرعت قهوه ای می شوند.
توت ها
توت ها ظریف هستند و از خیس شدن متنفرند، بنابراین شستن آنها می تواند مشکل ساز باشد. بهترین راه این است که آنها را در آبکش بشویید، سپس آنها را در یک بشقاب پهن کنید تا قبل از گذاشتن در یخچال خشک شوند. مایکروویو یک گزینه عالی برای خشک ، توت های شسته شده است.
گیاهان
گیاهان تازه مانند سبزیجات سالاد را در آب سرد بشویید، سپس خشک کنید. به جز ریحان، گیاهان تازه را در یخچال با دستمال کاغذی مرطوب (اما نه خیس) نگهداری کنید تا تازه بمانند. همچنین می توانید آن ها را به صورت دسته ای کوچک در یخچال نگهداری کنید، به این صورت که چند سانتی متر از ساقه های آن ها را ببرید، آن ها را در یک فنجان آب قرار دهید و روی آن ها را با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید. می توانید از همین ترفند با مارچوبه استفاده کنید. این به تازه ماندن انتهای گل کمک می کند. برای ریحان هم می توانید همین کار را انجام دهید، اما آن را به جای یخچال روی پیشخوان بگذارید.
نظرات خود را در مورد این مقاله به اشتراک بگذارید.
نکات: 5.0 از 5 (1 رای)
یه لحظه صبر کن...
منبع: https://dinu.ir/7-%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%B2%D9%87-%D9%86%DA%AF%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%86-%D9%85%DB%8C%D9%88%D9%87-%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D8%B3%D8%A8%D8%B2%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AA/