بروزرسانی: 19 آذر 1404
غذاهایی که "سالم" به نظر می رسند اما واقعا مضر هستند - قسمت 1
بسیاری از ما تمام تلاش خود را می کنیم تا آشپزخانه و قفسه های خود را با غذاهایی پر کنیم که نشان دهنده سبک زندگی سالم و اندامی ایده آل است. با این حال، به لطف تبلیغات تبلیغاتی و پیام های متناقض در مورد غذاها، گاهی اوقات تشخیص اینکه کدام غذاها مضر یا مفید هستند گیج کننده است. برای آسان تر ، کار، فهرستی از 20 غذای ناسالم که به اشتباه تصور می شود غذاهای سالمی هستند، تهیه کرده ایم، در حالی که در واقع اینطور نیستند.
بدانید کدام غذاها سالم و مضر به نظر می رسند:

غلات برای صبحانه
تبلیغات انواع غلات صبحانه ممکن است شما را گمراه کند. تبلیغ کنندگان از کلمات مرتبط با سلامتی استفاده می کنند تا مخاطب را متقاعد کنند که محصولشان سالم است، در حالی که حقیقت چیز دیگری است.
مشکل: بسیاری از غلات صبحانه به ظاهر سالم حاوی مقادیر زیادی شکر، پوشش های قندی و حتی گل ختمی هستند. وجود تعداد کمی از غلات کامل در این محصولات نمی تواند فراوانی شکر و افزودنی های مضر را جبران کند.
پیشنهاد: به جای این غلات صبحانه از غذاهای سالم مانند بلغور جو دوسر یا غلات کامل بدون افزودنی استفاده کنید.
میوه های خشک
میوه های خشک به دلیل رنگ های جذاب و طعم مطبوع، جایگزین محبوبی برای شیرینی ها هستند.
مشکل: فرآیند خشک ، میوه ها منجر به غلظت قند در آنها می شود، به طوری که میوه خشک تقریباً سه برابر بیشتر از میوه های تازه قند دارد. این باعث می شود مقدار زیادی از این میوه ها بخورید و در نهایت قند و کالری زیادی دریافت کنید.
پیشنهاد: مصرف میوه های تازه را در اولویت قرار دهید و در صورت استفاده از میوه های خشک میزان مصرف را کاهش دهید.
کمپوت میوه
کمپوت میوه یک گزینه ساده و در دسترس است، به خصوص زمانی که می خواهید از یک میان وعده آبدار لذت ببرید اما میوه تازه در دسترس ندارید. کمپوت های حاوی هلو، آناناس و گیلاس اغلب به عنوان یک گزینه سالم در نظر گرفته می شوند.
مشکل: شربتی که برای نگهداری این میوه استفاده می شود قند بالایی دارد، بنابراین ممکن است تمام قند مورد نیاز روزانه خود را در یک وعده از این کمپوت تامین کنید.
پیشنهاد: به جای کمپوت از میوه های تازه یا کمپوت بدون شکر استفاده کنید.

سس سالاد کم چرب
زمانی که تصمیم به خوردن سالاد دارید، سس معمولاً کالری زاترین قسمت آن است. بنابراین، انتخاب سس های کم چرب مانند رنچ یا ایتالیایی گزینه ای سالم به نظر می رسد.
مشکل: تولیدکنندگان برای کاهش کالری این سس ها، مواد افزودنی و شیمیایی زیادی برای حفظ طعم اضافه می کنند، اما این مواد برای بدن مضر هستند.
پیشنهاد: از روغن زیتون و سرکه (مثل سرکه بالزامیک یا قرمز) به جای سس های آماده کم چرب استفاده کنید. این گزینه ها نه تنها سالم هستند، بلکه حاوی چربی های سالم نیز هستند.
پنکیک کم چرب آماده
اگر عجله دارید و به یک میان وعده سریع نیاز دارید، مافین های کم چرب از پیش بسته بندی شده می توانند گزینه ای خوشمزه باشند.
مشکل: برای جبران کاهش طعم چربی، تولیدکنندگان اغلب شکر زیادی به این کیک ها اضافه می کنند. بنابراین، ممکن است احساس کنید که چربی کمتری می خورید، اما در عوض، قند زیادی دریافت می کنید که این نیز بد است.
پیشنهاد: اگر می توانید خودتان پنکیک خانگی کم چرب درست کنید و از مواد طبیعی استفاده کنید.
کره بادام زمینی کم چرب
همین داستان در مورد کره بادام زمینی کم چرب نیز صدق می کند. هنگام حذف چربی از این محصول باید چیزی جایگزین شود تا طعم آن حفظ شود.
مشکل: کره بادام زمینی پرچرب در واقع انتخاب بهتری است زیرا حاوی چربی های سالم (چربی های غیراشباع) است که برای بدن ضروری هستند. حذف این چربی های سالم و جایگزینی آنها با شکر و کربوهیدرات ها انتخاب سالمی نیست.
پیشنهاد: از کره بادام زمینی طبیعی و پرچرب استفاده کنید و کره های تولید شده را خریداری نکنید.

ماست طعم دار
ماست حاوی پروبیوتیک و ماست یونانی می توانند میان وعده های بسیار مفیدی باشند.
مشکل: بسیاری از ماست های طعم دار حاوی مقادیر زیادی شکر و مواد افزودنی هستند که ارزش غذایی ماست را کاهش می دهد.
پیشنهاد: ماست ساده و کم چرب بخرید و خودتان آن را با میوه تازه یا کمی عسل طعم دار کنید. با این کار کنترل بیشتری بر میزان شکری که می خورید به شما می دهد.
پاستا اسفناج
پاستا اسفناج به دلیل رنگ سبزش به عنوان یک گزینه سالم تبلیغ می شود.
مشکل: میزان اسفناج در این نوع پاستا بسیار کم است و مواد مغذی آن تقریباً ناچیز است.
پیشنهاد: از ماکارونی سبوس دار یا ماکارونی تهیه شده با سبزیجات واقعی استفاده کنید.
نوشابه های رژیمی
نوشابه های رژیمی با برچسب "بدون قند" اغلب به عنوان گزینه سالم تری نسبت به نوشابه های معمولی معرفی می شوند.
مشکل: این نوشابه ها حاوی شیرین کننده های مصنوعی هستند که برای سلامتی مضر هستند.
پیشنهاد: آب گازدار را با میوه های تازه جایگزین نوشابه کنید.
آب میوه
آب میوه یکی دیگر از مواد غذایی فوق العاده سالم است. مشکل آب میوه این است که حتی اگر 100% خالص باشد، باز هم پر از شکر است. خیلی ها فکر می کنند اگر شکر طبیعی باشد مشکلی ایجاد نمی کند، اما حقیقت این است که شکر همان شکر است! اگر آبمیوه با شکر افزوده بخرید، در واقع یک "دوز دوبرابر" قندی دریافت می کنید که بدن شما به آن نیاز ندارد.
پیشنهاد: چند قاشق غذاخوری آب 100 درصد خالص کف فنجان بریزید و سپس آن را با آب پر کنید. به این ترتیب بدون مصرف آن همه قندهای غیر ضروری، آبمیوه ای سالم دریافت می کنید.
نکات: 5.0 از 5 (1 رای)
کمی صبر کن...
منبع: https://dinu.ir/%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B6%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%D8%B8%D8%A7%D9%87%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%85/